Praktische informatie
Praktijkruimte De Hoefkamp 1122, Nijmegen - Lindenholt. Lindenholt is 15 minuten fietsen vanaf het centrum en goed bereikbaar met openbaar vervoer. Parkeren is gratis. Alternatieve locatie Centrum Cordium in de wijk Bottendaal in Nijmegen. Voorafgaand aan de massage Neem een douche, eet niet te veel en laat bij voorkeur de auto staan. Plan als het even kan geen afspraken na afloop, in ieder geval niet in het eerste uur. Kennismaking Aan het begin van de massage nemen we jouw wensen en eventuele klachten door. Twijfel je over een bepaalde massagevorm, maak dan een afspraak voor een kennismaking. Na de massage Je hebt na de massage alle tijd om rustig bij te komen.  Drink veel na afloop; water en thee staan tot je beschikking. Openingstijden Zie voor de vaste tijden van locatie Lindenholt mijn online agenda. Massage in Centrum Cordium is op donderdag mogelijk vanaf 17.15u. en op zaterdagmiddag vanaf 13.15u.  Ook daarvoor is een online agenda beschikbaar. Neem contact op wanneer je op een andere manier wilt reserveren, voor een thuismassage of wanneer je buiten de normale tijden een afspraak wilt maken. Contra-indicaties Bij een contra-indicatie kun je niet, of deels niet gemasseerd worden. Massage stimuleert allerlei processen in het lichaam om aan het werk te gaan en dat is niet in alle situaties wenselijk. Als iemand bijvoorbeeld koorts heeft kan massage tot gevolg hebben dat de lichaamstemperatuur omhoog gaat. We spreken over absolute en relatieve contra-indicaties. Absoluut wil zeggen dat in het geheel niet gemasseerd mag worden, bij relatief mag dat plaatselijk niet. Geef contra-indicaties altijd door bij het maken van een afspraak. Ben je langer dan drie maanden zwanger en heb je geen bijzondere klachten, dan is massage geen enkel probleem.  (In tegendeel zelfs, het wordt door verloskundigen sterk aangeraden.)  Neem bij twijfel contact op met je huisarts.
Absolute contra-indicaties (geen massage) griep koorts   trombose infectieziekten   ernstige vaatziekten besmettelijke huidziekten gebruik van zware medicijnen
Relatieve contra-indicaties (massage onder voorbehoud mogelijk) psoriasis   spataderen ontstekingen   zwangerschap traumatische aandoeningen open wonden  (neem ik niet in behandeling)
MASSAGE & MASSAGETHERAPI E 
Praktisch
Praktijkruimte De Hoefkamp 1122, Nijmegen - Lindenholt. Lindenholt is 15 minuten fietsen vanaf het centrum en goed bereikbaar met openbaar vervoer. Parkeren is gratis. Alternatieve locatie Centrum Cordium in de wijk Bottendaal in Nijmegen. Voorafgaand aan de massage Neem een douche, eet niet te veel en laat bij voorkeur de auto staan. Plan als het even kan geen afspraken na afloop, in ieder geval niet in het eerste uur. Kennismaking Aan het begin van de massage nemen we jouw wensen en eventuele klachten door. Twijfel je over een bepaalde massagevorm, maak dan een afspraak voor een kennismaking. Na de massage Je hebt na de massage alle tijd om rustig bij te komen.  Drink veel na afloop; water en thee staan tot je beschikking. Openingstijden Zie voor de vaste tijden van locatie Lindenholt mijn online agenda. Massage in Centrum Cordium is op donderdag mogelijk vanaf 17.15u. en op zaterdagmiddag vanaf 13.15u. Ook daarvoor is een online agenda beschikbaar.   Neem contact op wanneer je op een andere manier wilt reserveren, voor een thuismassage of wanneer je buiten de normale tijden een afspraak wilt maken. Contra-indicaties Bij een contra-indicatie kun je niet, of deels niet gemas- seerd worden. Massage stimuleert allerlei processen in het lichaam om aan het werk te gaan en dat is niet in alle situaties wenselijk. Als iemand bijvoorbeeld koorts heeft kan massage tot gevolg hebben dat de lichaamstempe- ratuur omhoog gaat. We spreken over absolute en relatieve contra-indicaties. Absoluut wil zeggen dat in het geheel niet gemasseerd mag worden, bij relatief mag dat plaatselijk niet. Geef contra-indicaties altijd door bij het maken van een af- spraak. Ben je langer dan drie maanden zwanger en heb je geen bijzondere klachten, dan is massage geen enkel probleem. (In tegendeel zelfs, het wordt door verloskun- digen sterk aangeraden.)  Neem bij twijfel contact op met je huisarts.
Absolute contra-indicaties griep koorts   trombose infectieziekten   ernstige vaatziekten besmettelijke huidziekten gebruik van zware medicijnen
Relatieve contra-indicaties psoriasis   spataderen ontstekingen   zwangerschap traumatische aandoeningen open wonden  (neem  ik niet in behandeling)