Integrale massage
Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden Met deze holistische zienswijze kijk ik naar een disharmonie in het functioneren of welbevinden; lichamelijke span- ningen en klachten kunnen signalen zijn met een onderliggende emotionele of mentale oorzaak en met een fysieke blokkade tot gevolg. Anders gezegd: waar het lichaam pijn doet is vaak een niet-lichamelijke oorzaak aan te wijzen. Integrale massage Voor het opheffen van in bindweefsel en spierlagen gelegen blokkades wordt tijdens de massage soms flink ‘diepte’ gemaakt.’ Dat kan gevoelig zijn. Door je hieraan over te geven wordt het lichaam zacht, ontspant het zich en ontstaat een (enorm) gevoel van opluchting. Cliënten noemen het vaak een ‘noodzakelijke pijn’. Kennismaking Tijdens de kennismaking kijken we of er een ‘klik’ is en nemen we jouw klachten en wensen door. Hierop stem ik de intensiteit en werkvormen af. De sessies worden gegeven in een traject van 5 en zijn bedoeld voor behandeling van het samenspel van lichamelijke en psychische klachten in enkelvoudige en lichte tot matige vorm. Wanneer tijdens de intake blijkt dat er sprake is van complexe, langdurige of ernstige problematiek, zal ik je niet in behandeling nemen en je in goed overleg doorverwijzen. Sessie Een sessie begint met een korte terugblik op de afgelopen periode, maar we besteden vooral aandacht aan het hier en nu. De gehanteerde massagevormen zijn klassieke, energetische en integrale massage. Aanvullend werk ik met spanning-ontladingsoefeningen en bio-energetische oefeningen die je thuis kunt herhalen. In voorkomende gevallen pas ik technieken toe ontleend aan gestalttherapie of haptonomie. In een parallelle sessie kan een op- stelling op schaal inzicht geven in de onderlinge verhoudingen van jouw professionele, sociale of familiaire netwerk. Focus In zijn algemeenheid ligt de focus op bewustwording, acceptatie en vervolgens loslaten en afscheid nemen van de klacht. Afhankelijk van klachten en behoeften kan deze opbouw om meerdere trajecten vragen. Nieuwe cliënten Voor nieuwe cliënten zijn momenteel ‘s avonds beperkte mogelijkheden. Voor afspraken overdag is nog enige ruimte op maandag, woensdag en zaterdagmiddag. Een kennismaking met Integrale Massage kan altijd. Desgewenst plaats ik je vervolgens op een wachtlijst. Duur: 90 minuten. Integrale massage is een alternatieve geneeswijze en komt bij de meeste zorgverzekeraars voor vergoeding in aanmerking. Neem contact op voor een recent overzicht of wanneer je andere vragen hebt.
‘Integrale massage’ is in mijn praktijk een belangrijke en vaak toegepaste werkvorm. In de afgelopen jaren is mijn bege- leiding verder gegroeid naar een samenspel van gesprek, aanraking, (lichaams)oefeningen en diverse andere vormen van massage die een behandeling tot een organisch geheel combineren. Van deze lichaamsgerichte psychotherapie vormen coaching en Integrale massage het fundament. Hieronder lees je meer.
Ontspanningsmassage
de Derde Vorm
Zwangerschapsmassage
MASSAGE & MASSAGETHERAI E
Integrale massage
‘Integrale massage’ is in mijn praktijk een belangrijke en vaak toegepaste werkvorm. In de afgelopen jaren is mijn begeleiding verder gegroeid naar een samen- spel van gesprek, aanraking, (lichaams)oefeningen en diverse andere vormen van massage die een behandeling tot een organisch geheel combineren. Van deze lichaamsgerichte psychotherapie vormen coaching en Integrale massage het fundament. Hieronder lees je meer.
Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden Met deze holistische zienswijze kijk ik naar een disharmonie in het functioneren of welbevinden; lichamelijke spanningen en klachten kunnen signalen zijn met een onderliggende emotionele of mentale oorzaak en met een fysieke blokkade tot gevolg. Anders gezegd: waar het lichaam pijn doet is vaak een niet-lichamelijke oorzaak aan te wijzen. Integrale massage Voor het opheffen van in bindweefsel en spierlagen gelegen blokkades wordt tijdens de massage soms flink ‘diepte’ gemaakt.’ Dat kan gevoelig zijn. Door je hieraan over te geven wordt het lichaam zacht, ontspant het zich en ontstaat een (enorm) gevoel van opluchting. Cliënten noemen het vaak een ‘noodzakelijke pijn’. Kennismaking Tijdens de kennismaking kijken we of er een ‘klik’ is en nemen we jouw klachten en wensen door. Hierop stem ik de intensiteit en werkvormen af. De sessies worden gegeven in een traject van 5 en zijn bedoeld voor behandeling van het samenspel van lichamelijke en psychische klachten in enkelvoudige en lichte tot matige vorm. Wanneer tijdens de intake blijkt dat er sprake is van complexe, langdurige of ernstige problematiek, zal ik je niet in behandeling nemen en je in goed overleg doorverwijzen. Sessie Een sessie begint met een korte terugblik op de afgelopen periode, maar we besteden vooral aandacht aan het hier en nu. De gehanteerde massagevormen zijn klassieke, energetische en integrale massage. Aanvullend werk ik met spanning- ontladingsoefeningen en bio-energetische oefeningen die je thuis kunt herhalen. In voorkomende gevallen pas ik technieken toe ontleend aan gestalttherapie of haptonomie. In een parallelle sessie kan een opstelling op schaal inzicht geven in de onderlinge verhoudingen van jouw professionele, sociale of familiaire netwerk. Focus In zijn algemeenheid ligt de focus op bewustwording, acceptatie en vervolgens loslaten en afscheid nemen van de klacht. Doorgaans vraagt deze opbouw om meerdere trajecten. Nieuwe cliënten Voor nieuwe cliënten zijn momenteel ‘s avonds beperkte mogelijkheden. Voor afspraken overdag is nog enige ruimte op maandag, woensdag en zaterdagmiddag. Een kennismaking met Integrale Massage kan altijd. Desgewenst plaats ik je vervolgens op een wachtlijst. Duur: 90 minuten.
Integrale massage is een alternatieve geneeswijze en komt bij de meeste zorgverzekeraars voor vergoeding in aanmerking. Neem contact op voor een recent overzicht of wanneer je andere vragen hebt.