Integrale massage Voelen, ondergaan en loslaten
Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden Met deze holistische zienswijze kijk ik naar een disharmonie in het functioneren of welbevinden; lichamelijke span- ningen en klachten kunnen signalen zijn met een onderliggende emotionele of mentale oorzaak en met een fysieke blokkade tot gevolg. Anders gezegd: waar het lichaam pijn doet is vaak een niet-lichamelijke oorzaak aan te wijzen. Integrale massage Voor het opheffen van in bindweefsel en spierlagen gelegen blokkades wordt tijdens de massage soms flink ‘diepte’ gemaakt.’ Dat kan gevoelig zijn. Door je hieraan over te geven wordt het lichaam zacht, ontspant het zich en ontstaat een (enorm) gevoel van opluchting. Mijn klanten noemen het vaak een ‘noodzakelijke pijn’. Traject Tijdens de kennismaking kijken we of er een ‘klik’ is en nemen we jouw klachten en wensen door. Hierop stem ik de intensiteit en werkvormen af. Iedere sessie begint met een korte terugblik op de afgelopen periode, maar we besteden vooral aandacht aan het hier en nu. De gehanteerde massagevormen zijn klassieke, energetische en integrale massage. Aanvullend werk ik met spanning-ontladingsoefeningen en bio-energetische oefeningen die je thuis kunt herhalen. In voorkomende gevallen pas ik technieken toe ontleend aan gestalttherapie of haptonomie. In een parallelle sessie kan een opstelling op schaal inzicht geven in de onderlinge verhoudingen van jouw huidige netwerk of sociale relatie. Focus In zijn algemeenheid ligt de focus van een traject op bewustwording, acceptatie en vervolgens loslaten en afscheid nemen van de klacht. Daarin begeleid ik je ook mondeling: voor, tijdens en na de behandeling. Gedurende een traject ben ik tussentijds telefonisch en per e-mail voor je bereikbaar. Duur: ca. 90 minuten, in trajectvorm en als onderhoudssessie. Integrale massage is een alternatieve geneeswijze en komt bij de meeste zorgverzekeraars voor vergoeding in aanmerking. Neem contact op voor een recent overzicht, wanneer je andere vragen hebt of wilt afspreken voor een kennismaking.
‘Integrale massage’ is in mijn praktijk een belangrijke en vaak toegepaste werkvorm. In de afgelopen jaren is mijn bege- leiding verder gegroeid naar een samenspel van gesprek, aanraking, (lichaams)oefeningen en diverse andere vormen van massage die een behandeling tot een organisch geheel combineren. Van deze lichaamsgerichte psychotherapie vormen coaching en Integrale massage het fundament. Hieronder lees je meer.
Ontspanningsmassage
de Derde Vorm
Zwangerschapsmassage
MASSAGE & MASSAGETHERAPI E
Integrale massage Voelen, ondergaan en loslaten
‘Integrale massage’ is in mijn praktijk een belangrijke en vaak toegepaste werkvorm. In de afgelopen jaren is mijn begeleiding verder gegroeid naar een samen- spel van gesprek, aanraking, (lichaams)oefeningen en diverse andere vormen van massage die een behandeling tot een organisch geheel combineren. Van deze lichaamsgerichte psychotherapie vormen coaching en Integrale massage het fundament. Hieronder lees je meer.
Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden Met deze holistische zienswijze kijk ik naar een disharmonie in het functioneren of welbevinden; lichamelijke spanningen en klachten kunnen signalen zijn met een onderliggende emotionele of mentale oorzaak en met een fysieke blokkade tot gevolg. Anders gezegd: waar het lichaam pijn doet is vaak een niet-lichamelijke oorzaak aan te wijzen. Integrale massage Voor het opheffen van in bindweefsel en spierlagen gelegen blokkades wordt tijdens de massage soms flink ‘diepte’ gemaakt.’ Dat kan gevoelig zijn. Door je hieraan over te geven wordt het lichaam zacht, ontspant het zich en ontstaat een (enorm) gevoel van opluchting. Mijn klanten noemen het vaak een ‘noodzakelijke pijn’. Traject Tijdens de kennismaking kijken we of er een ‘klik’ is en nemen we jouw klachten en wensen door. Hierop stem ik de intensiteit en werkvormen af. Iedere ses- sie begint met een korte terugblik op de afgelopen periode, maar we besteden vooral aandacht aan het hier en nu. De gehanteerde massagevormen zijn klassieke, energetische en integrale massage. Aan- vullend werk ik met spanning-ontladingsoefeningen en bio-energetische oefeningen die je thuis kunt herhalen. In voorkomende gevallen pas ik technieken toe ontleend aan gestalttherapie of haptonomie. In een parallelle sessie kan een opstelling op schaal inzicht geven in de onderlinge verhoudingen van jouw huidige netwerk of sociale relatie. Focus In zijn algemeenheid ligt de focus van een traject op bewustwording, acceptatie en vervolgens loslaten en afscheid nemen van de klacht. Daarin begeleid ik je ook mondeling: voor, tijdens en na de behandeling. Gedurende een traject ben ik tussentijds telefonisch en per e-mail voor je bereikbaar. Duur: ca. 90 minuten, in trajectvorm en als onderhoudssessie.
Integrale massage is een alternatieve geneeswijze en komt bij de meeste zorgverzekeraars voor vergoeding in aanmerking. Neem contact op voor een recent overzicht, wanneer je andere vragen hebt of wilt afspreken voor een kennismaking.