Integrale massage Voelen, ondergaan en loslaten
Ontspanningsmassage
Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden Vanuit deze holistische invalshoek kijk ik naar een disharmonie in het functioneren of welbevinden; lichamelijke spanningen en klachten kunnen signalen zijn met een onderliggende emotionele of mentale oorzaak en met een fysieke blokkade tot gevolg. Anders gezegd: waar het lichaam pijn doet is vaak een niet-lichamelijke oorzaak aan te wijzen. Integrale massage Voor het opheffen van in bindweefsel en spierlagen gelegen blokkades wordt tijdens de massage soms flink ‘diepte’ gemaakt.’ Dat kan gevoelig zijn. Door je hieraan over te geven wordt het lichaam zacht, ontspant het zich en ontstaat een (enorm) gevoel van opluchting. Mijn klanten noemen het vaak een ‘noodzakelijke pijn’. Traject Tijdens de kennismaking kijken we of er een ‘klik’ is en nemen we jouw klachten en wensen door. Hierop stem ik de intensiteit en werkvormen af. Iedere sessie begint met een korte terugblik op de afgelopen periode, maar we besteden vooral aandacht aan het hier en nu. Ik bied spanning ontladingsoefeningen en bio-energetische oefeningen aan die je thuis kunt herhalen. Regelmatig krijg je een opdracht mee. In voorkomende gevallen pas ik werkvormen toe uit de haptonomie of maak ik - in een paralelle sessie - gebruik van een opstelling op schaal. De gehanteerde massagevormen zijn klassieke, energetische en integrale massage. Focus In zijn algemeenheid ligt de focus van een traject op bewustwording, acceptatie en vervolgens loslaten en afscheid nemen van de klacht. Daarin begeleid ik je ook mondeling: voor, tijdens en na de behandeling. Gedurende een traject ben ik tussentijds telefonisch en per e-mail voor je bereikbaar. Duur ca. 90 minuten, uitsluitend in trajectvorm Locatie praktijk Augustinusklooster Integrale massage is een natuurgeneeskundige behandelvorm en komt bij een groot aantal zorgverzekeraars voor vergoeding in aanmerking. Neem contact op voor een recent overzicht, wanneer je andere vragen hebt of wilt afspreken voor een kennismaking.
‘Integrale massage’ is in mijn praktijk een belangrijke en vaak toegepaste werkvorm. In de afgelopen jaren is mijn bege- leiding verder gegroeid naar een combinatie van gesprek, aanraking, (lichaams)oefeningen en diverse vormen van massage die het geheel combineert tot een totale behandeling. Coaching en integrale massage vormen hiervan de ontstaansbasis. Hieronder lees je meer.
Download paper: Over foute en goede pijn
Ontspanningsmassage
de Derde Vorm
Zwangerschapsmassage
Download paper: Over foute en goede pijn
MASSAGE & MASSAGETHERAPI E
Integrale massage Voelen, ondergaan en loslaten
‘Integrale massage’ is in mijn praktijk een belangrijke en vaak toegepaste werkvorm. In de afgelopen jaren is mijn begeleiding verder gegroeid naar een combinatie van gesprek, aanraking, (lichaams)oefeningen en diverse vormen van massage die het geheel combineert tot een totale behandeling. Coaching en integrale massage vormen hiervan de ontstaansbasis. Hieronder lees je meer.
Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden Vanuit deze holistische invalshoek kijk ik naar een disharmonie in het functioneren of welbevinden; lichamelijke spanningen en klachten kunnen signalen zijn met een onderliggende emotionele of mentale oorzaak en met een fysieke blokkade tot gevolg. Anders gezegd: waar het lichaam pijn doet is vaak een niet-lichamelijke oorzaak aan te wijzen. Integrale massage Voor het opheffen van in bindweefsel en spierlagen gelegen blokkades wordt tijdens de massage soms flink ‘diepte’ gemaakt.’ Dat kan gevoelig zijn. Door je hieraan over te geven wordt het lichaam zacht, ontspant het zich en ontstaat een (enorm) gevoel van opluchting. Mijn klanten noemen het vaak een ‘noodzakelijke pijn’. Traject Tijdens de kennismaking kijken we of er een ‘klik’ is en nemen we jouw klachten en wensen door. Hierop stem ik de intensiteit en werkvormen af. Iedere ses- sie begint met een korte terugblik op de afgelopen periode, maar we besteden vooral aandacht aan het hier en nu. Ik bied spanning ontladingsoefeningen en bio-energetische oefeningen aan die je thuis kunt herhalen. Regelmatig krijg je een opdracht mee. In voorkomende gevallen pas ik werkvormen toe uit de haptonomie of maak ik - in een paralelle sessie - ge- bruik van een opstelling op schaal. De gehanteerde massagevormen zijn klassieke, energetische en integrale massage. Focus In zijn algemeenheid ligt de focus van een traject op bewustwording, acceptatie en vervolgens loslaten en afscheid nemen van de klacht. Daarin begeleid ik je ook mondeling: voor, tijdens en na de behandeling. Gedurende een traject ben ik tussentijds telefonisch en per e-mail voor je bereikbaar. Duur ca. 90 minuten, uitsluitend in trajectvorm. Locatie praktijk Augustinusklooster.
Integrale massage is een natuurgeneeskundige behandelvorm en komt bij een groot aantal zorgverzekeraars voor vergoeding in aanmerking. Neem contact op voor een recent overzicht, wanneer je andere vragen hebt of wilt afspreken voor een kennismaking.